dimanche 29 mars 2015

Alfa 147 JTD 16V weinig vermogen

Beste mensen,





Na een tijd alleen meegelezen te hebben en dankzij alle informatie op dit forum een hoop zaken heb kunnen oplossen, is er nu toch iets waar ik niet uit kom. Sinds een aantal maanden mist de 147 jtd vermogen. Pas tussen de 2500 en 3000 toeren komt dit een beetje terug, maar ook niet zoals het was. Overigens geen noemenswaardige roetuitstoot zoals bij bv een lekke turbo slang.

Inmiddels al wel een aantal zaken gechecked:





EGR klep. Losgehaald, was schoon en beweegt soepel. Laat in gesloten toestand geen lucht door.

MAP sensor. Gewisseld met andere auto, geen effect.

Turbo/VNT. Vacuumverstelling beweegt bij in en uitschakelen van contact. Het stangetje is vrij makkelijk te bewegen. Als ik de vacuumslang loshaal loopt de auto nog slechter (turbodruk duidelijk lager op lage toerentallen)

Luchtmassameter. Loshalen van de stekker maakt geen verschil. Voor de zekerheid accu een uur losgekoppeld, weet niet of er bepaalde correctiewaarden opgeslagen worden.





Dit zijn voor zover ik heb kunnen vinden de eerste dingen om naar te kijken, maar ben dus nog niet verder.





Hieronder de log van een aantal parameters bij het volgas optrekken in 4 (van punt 7 - 18). Wat mij opvalt is dat de gemeten hoeveelheid lucht duidelijk achter blijft bij de gevraagde hoeveelheid. De turbo komt echter wel op druk, maar weet niet of deze al eerder de maximale druk zou moeten bereiken. Is nu bij +- 2300 toeren.

Brandstofdruk staat niet in de grafief, maar lijkt wel in orde (werkelijke druk ligt bij andere metingen dicht bij gevraagde druk)











Wat zou hier aan de hand kunnen zijn?





Alfa 147 JTD 16V weinig vermogen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire